Evnen til at gengive farver angives ved det såkaldte farvegengivelsesindeks (CRI – Colour Rendering Index). Farvegengivelsen angives på en skala fra 0 til 100 procent. Dette indeks angiver, hvor præcis lyskildens farve angives i forhold til, solen lys. Jo højere CRI, jo tættere er lyskilden på naturens lys. Dagslys har CRI = 100.
Lyskilder med en CRI mellem 80 og 89 har en høj farvegengivelse, hvilket gør dem velegnet til brug stort set alle steder. Denne CRI ville ofte være benyttede i hjemme, kontorer, lager osv. I butikker og frisør mm. ville man ofte benytte en CRI mellem 90-100, da farvegengivelsen her, er alt afgørende

Det er vigtigt at understrege, at CRI er uafhængig af farvetemperatur. Farvetemperaturen skaber stemning, men påvirker ikke gengivelsen af farverne.

Farvegengivelsen kan variere mellem dioder fra forskellige producenter, men er knyttet til lysdiodens spektralfordeling.  Det er også værd at notere, at farvegengivelsen kan variere alt efter, om det er et nyt LED-modul eller om det er et, der har brændt i flere tusind timer.